1 oktober 2017 “De gaviolizaal gaat vreemd” start concertseizoen

Met bovenstaande titel starten we op 1 Oktober het concertseizoen in de Gaviolizaal. Op deze eerste zondag van het seizoen beginnen we één uur eerder dan te doen gebruikelijk. In het kader van het Ons Brabant Festival gaan we op een toer die zowel ouder als jong publiek aan moet spreken vandaar de titel “De Gaviolizaal gaat vreemd.”

1 Oktober is alles brabants wat de klok slaat, is het niet met zang of muziek van het Gemerts koor, “Van wôr Ik ben”, de Keijegalmers, Orkest de Wanhoop en onze Helmondse Orgels van Bocken dan komt ook onze bekende Helmondse Diskjockey Missinglynx om de hoek kijken die de zaal om zal toveren naar een echte IBIZA Party. We beginnen deze keer om 13.00 uur en stoppen als de Party over is. Dus jeugd van nu en jeugd van toen, iedereen is hier van harte welkom.

Mannenkoor ‘Van Wôr Ik Ben’ is opgericht dd. 09-12-1961 door enkele enthousiaste zangliefhebbers. Op dit moment telt het koor 22 leden. Het repertoire van het koor is vrij uitgebreid. Naast traditionele mannenkoor liederen worden ook moderne werken uitgevoerd. Er wordt zowel in het Nederlands als in vreemde talen gezongen. Zo zullen er voor vandaag ook enkele liederen in ons dialect of over Brabant worden gezongen. De meeste liederen worden à capella uitgevoerd en een enkele keer wordt het koor begeleid door een pianiste. Het koor staat o.l.v. Frans Lemmens.

DE WANHOOP is in 2006 opgericht en bestaat inmiddels uit zo’n 25 muzikanten, die naast het serieuze genre ook graag populaire muziek maakt. Het orkest verzorgt regelmatig optredens in verzorgingshuizen, nam deel aan de MuzìektuinPodium-concerten te Beek en Donk en is geen onbekende bij het traditionele Kikkerconcert te Aarle-Rixtel . DE KEIEGALMERS, opgericht in 1963, genieten in de regio grote bekendheid door vooral hun vele optredens tijdens de carnaval. De groep bestaat uit: Hans Carmiggelt, Eugène Plessen, William Verkoelen, Theo Gommans en Lex Coolen. Het geheel staat onder de deskundige en enthousiaste leiding van Hubert Geurts.

De bekende Helmondse DJ Missinglynx, zal de al opgewarmde zaal omtoveren in een zonnige IBIZA party met zijn beats en mogelijke mix ook met draaiorgel- en deephouse-muziek. David Stokxc is DJ Missinglynx en heeft pas nog op Wish-outdoor gestaan. Vooral voor de jeugd en jong gebleven ouderen is dit de vreemde eend in de bijt van de Gaviolizaal.

Al met al zijn dit samen met onze horecafaciliteiten de ingrediënten voor een zeer gezellige middag voor jong en oud te midden van de Helmondse draaiorgels. De toegang is zoals bij al onze zondag concerten weer gratis. Heeft u genoten dan is een gift in onze donatiepijp natuurlijk welkom. Omdat we “vreemd gaan” is vandaag de zaal al om 12.00 uur geopend voor de inloop. Wees van harte welkom.

Voor meer informatie over de overige activiteiten van Ons Brabant Festival klik op het onderstaande logo.