14 oktober concert door Seniorenharmonie Helmond en Senioren Orkest Meijel

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 16.00 zal de Senioren Harmonie Helmond samen met het Senioren Orkest Meijel een concert verzorgen in de Gaviolizaal te Helmond.
De Seniorenharmonie is een bijzonder harmonieorkest met als doel “met veel plezier, zo’n mooi mogelijke muziek te maken”. Het orkest bestaat uit zo een 50 muzikanten die de 50 gepasseerd zijn. Er is een ruime instrumentale bezetting, waaronder ook fagot, pauken en contrabas. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Deze keer dus ook in een bijzondere omgeving, te midden van de draaiorgels. De muzikale leiding van het orkest is in handen van de ervaren beroepsdirigent Marion van Eijk.

Senioren Harmonie Helmond

Het seniorenorkest Meijel e.o. is destijds opgericht om senioren de gelegenheid te geven op een ontspannen wijze hun hobby te beoefenen. De eerste leden kwamen voornamelijk van de plaatselijke harmonie Eendracht maar ook van korpsen uit de naaste omgeving. Thans bestaat het orkest uit een 25-tal spelende leden afkomstig uit de gemeente Peel en Maas en omliggende plaatsen. Het orkest staat onder de bezielende en enthousiaste leiding van Hans Lammers, geen onbekende in de wereld van de blaasmuziek. Naast het spelen van muziek zijn de repetities voor de leden een sociaal gebeuren. Gezelligheid staat bij de SOM hoog in het vaandel!
Senioren Orkest Meijel

Het repertoire van beide orkesten is net zoals van de draaiorgels zeer uitgebreid en bestaat uit zowel klassieke, populaire en ook blaasmuziek. Naast de klanken van het harmonieorkest wordt vooraf, in de pauze’s en na het concert de klanken onze Helmondse draaiorgels ten gehore gebracht. Dit soms met een glimlach naar de stukken die door het orkest zijn gespeeld door deze, voor zover ze voorhanden zijn, ook op de orgels te laten horen. De toegang tot het concert is gratis uiteraard stellen we na afloop een donatie in onze orgelpijp erg op prijs.