19 maart gezellig concert door het 140 jarige koor Mierlo Vocaal

Mierlo Vocaal.140 jaar een koor in beweging. Bij het ontstaan in 1877 bestond het koor alleen uit mannen en heette het Liedertafel “Oefening en Uitspanning”. Pas in 1947 werden er ook vrouwen toegelaten, waarna de naam veranderde in “Gemengde zangvereniging St. Lucia”.
In 2001 veranderde de naam in Gemengd Koor Mierlo, en hield men zich intensief bezig met vernieuwing wat al te zien was aan het nieuwe, frisse tenue. Op zondag 25 mei 2014, tijdens het Korenfestival in Mierlo, is gekozen voor de nieuwe naam, Mierlo Vocaal. Tijdens haar lange geschiedenis heeft het koor een grote afwisseling van oudere en jongere koorleden en muziekstijlen meegemaakt. Het koor bestaat momenteel uit zo’n 60 enthousiaste mannen en vrouwen die wekelijks repeteren. Het repertoire is zeer divers, van licht klassiek tot de melodieuze pop. Onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Loon en de deskundige begeleiding van pianiste Eveline Ringoet zal het koor ook nog na 140 jaar een geweldig concert geven in de Gaviolizaal tussen de iets jongere draaiorgels.

Mierlo Vocaal 140 jaar een koor in beweging

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. Ondertussen zijn wij de trotse bezitters van een 20 tal nieuw draaiorgelboeken, waar onder “d’h Helmonder”, “het Dorp”, ”Het dondert en het bliksemt” etc. etc. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.