22 janauri 14.00 tot 16.00 uur concert door Blaasorkest de Muziekvrienden uit Huize Padua

Op zondag 22 januari van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd Blaasorkest de Muziekvrienden uit Huize Padua bij  Boekel een concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal. Blaasorkest “De Muziekvrienden”, is opgericht in 1947 en viert dus dit jaar haar 70 jarig bestaan. Zij zijn nog altijd verbonden met Huize Padua te Boekel een onderdeel van de GGZ Oost-Brabant.

groepsfoto-1

Haar leden bestaan uit (oud)personeelsleden, familieleden en vrienden. Blaasorkest “De Muziekvrienden” is met zijn 25 actieve muzikanten zowel binnen Huize Padua, als daarbuiten een gewaardeerd blaasorkest met een breed en divers repertoire. “De Muziekvrienden” spelen moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, tango, cha-cha, swing, maar ook Egerländer en Tsjechische blaasmuziek, dixieland, wals en polka. Ook het solistisch werk wordt niet geschuwd.

Jaarlijks verleent het orkest haar medewerking aan de slotdag van de Apeldoornse vierdaagse. Optredens in het Caratpaviljoen in de Helmondse Warande en de Muziektuin in Beek en Donk staan al een aantal jaren op de agenda. Meerdere keren waren ze uitgenodigd voor een optreden in de Efteling.

Regelmatig verzorgen we optredens in zorginstellingen met aangepast repertoire.Het opluisteren van de wijnfeesten in Graach aan de Moezel, stond de afgelopen jaren op de agenda.

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp. Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels.