3 februari van 14.00 tot 16.00 uur Concert door Blaasorkest de Muziekvrienden

Op zondag 3 februari van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd Blaasorkest de Muziekvrienden uit Huize Padua/Boekel een concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal. Blaasorkest “De Muziekvrienden”, is opgericht in 1947 en is dus al 72 jaar jong. Zij zijn nog altijd verbonden met Huize Padua te Boekel een onderdeel van de GGZ Oost-Brabant.

Haar leden bestaan uit (oud)personeelsleden, familieleden en vrienden. Blaasorkest “De Muziekvrienden” is met zijn 25 actieve muzikanten zowel binnen Huize Padua, als daarbuiten een gewaardeerd blaasorkest met een breed en divers repertoire. “De Muziekvrienden” spelen moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, tango, cha-cha, swing, maar ook Egerländer en Tsjechische blaasmuziek, dixieland, wals en polka. Ook het solistisch werk wordt niet geschuwd. Het orkest staat al ruim 25 jaar onder de bezielende leiding van Kees Manders.

Jaarlijks verleent het orkest haar medewerking aan de slotdag van de Apeldoornse vierdaagse. Optredens in het Caratpaviljoen in de Helmondse Warande en de Muziektuin in Beek en Donk staan al een aantal jaren op de agenda. Meerdere keren waren ze uitgenodigd voor een optreden in de Efteling.

Regelmatig verzorgen we optredens in zorginstellingen met aangepast repertoire. Het opluisteren van de wijnfeesten in Graach aan de Moezel, stond de afgelopen jaren op de agenda..

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.