8 januari Concert door de Aalander Muzikanten uit Bakel

Het eerste concert van het nieuwe jaar gezellig te midden van de draaiorgels. De AaLander Muzikanten bieden een gevarieerd programma van böhmische tot swingende en stemmingsmuziek.aalandermuzikanten2016fotov2

De Aalander Muzikanten zijn 56 jaar geleden opgericht als carnavalskapel. Momenteel bestaat de kapel uit 16 leden, waaronder een zanger en zangeres, en een muzikaal leider.
Zij spelen een ruime selectie aan muziek: van polka’s, walsen en moderne muziek tot marsen, schlager en feestmuziek.

Bij veel muziek hebben ze ook zang, in maar liefst vier verschillende talen! (Nederlands, Duits, Tsjechisch, Engels) Ook bevat ons repertoire een ruime hoeveelheid aan solo-stukken, verdeeld over alle instrumentgroepen.

Het concert duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is open van 13.00 tot 17.00 uur.

Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.
De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken.  Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.