Christelijk Gereformeerde Zangvereniging “Soli Deo Gloria” uit Bunschoten Spakenburg te gast.

Op donderdagochtend 2 juni mochten we de Christelijk Gereformeerde Zangvereniging Soli Deo Gloria ontvangen. Soli Deo Gloria is vanuit het Latijn vertaald “Alleen aan God de eer” Op deze dag dus niet Alleen aan God de eer, maar de eer ook aan de Stichting Draaiorgels Helmond. Wij zijn er trots op vandaag voor het eerst nadat de stichting het beheer over de Gaviolizaal heeft overgenomen, na een verre busreis 57 gasten uit Bunschoten Spakenburg, waarvan enkele in klederdracht, te mogen ontvangen.

Nadat we het “verkenningsteam” in februari al mochten ontvangen voor de voorbereiding en daar al het “oooooooohhh hier moeten we naar toe” hoorden waren de klanken van de bezoekers bij de binnenkomst van velen ook de “aahhhhhh en oooooohhhhhs”

Christelijk Gereformeerde Zangvereniging Soli Deo Gloria
Christelijk Gereformeerde Zangvereniging Soli Deo Gloria

Voor de niet organisatoren was het een verrassingsreis en wisten ze pas dat ze in Helmond terecht kwamen toen ze bij ons voor de deur stopten. Nadat ze voorzien waren van een lekker stukje luxe vlaai met koffie of thee, volgde het officieel welkom en de uitleg over de orgels. Natuurlijk werden de orgels gespeeld en hebben ook gasten zelf “Onze Klenne” mogen draaien. Ook de accordeoncollectie van wijlen Arie Willems werd goed bezocht.