Concert door Lichtstad Brass Eindhoven met Falcon Town Jazz op 10 november

Lichtstad Brass is onderdeel geweest van de Philips Harmonie, maar is sinds 2017 een zelfstandig orkest. Het is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Het is een orkest voor de gevorderde muzikant, maar zeker ook voor de leergierige, jonge muzikant. Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing.

Optredens zijn gevuld met intensiteit, uitstraling en plezier. Zij staan onder leiding van dirigent Koen Wijnen.

De Falcon Town Jazz Band is een orkest dat inmiddels bijna 25  jaar bestaat en op een enthousiaste manier jazzmuziek, in het bijzonder ‘Dixieland Jazz”, ten gehore brengt.

Zij hebben een uitgebreid, veelzijdig en afwisselend repertoire. De bandleden doen er alles aan hun liefde en enthousiasme voor de jazz-oude-stijl op een ongedwongen manier naar het publiek uit te stralen. Met gemakkelijk in het gehoor liggende swingende, instrumentale en vocale brengen zij ‘Dixieland Jazz. Muziek waarbij elke liefhebber aan zijn trekken komt. Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.00 uur.