Zondag 17 december concert seniorenorkest the Old-timers uit Nuenen

Na een gezellig en sfeervol concert op vorig jaar zijn ze weer hier in de Gaviolizaal. Op 17 december 2017 een concert door seniorenorkest the Old-timers uit Nuenen, zij spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige zowel dans als luistermuziek. Ze doen dit met veel liefde en plezier voor de muziek.

Zij werden opgericht in 1996. In augustus 2016 bestonden ze dus maar liefst twintig jaar. Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel. In de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat the Old-timers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld.Begonnen werd met tien leden, maar het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat, afkomstig niet alleen uit de omgeving Nuenen maar ook Beek en Donk en Helmond is in dit orkest vertegenwoordigd.

Willie van Bakel leidt het orkest tijdens de repetities met strakke hand, maar tijdens de pauze is hij de man die de leden voorziet van koffie en koek. Bovendien blinkt hij uit in het organiseren van reizen, feestjes en etentjes.

Het veelgevraagde orkest is ook te horen geweest tijdens de Caratconcerten. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op, maar ook in verzorgingshuizen zijn ze een graag geziene gast. Omdat de ouderen tijd over hebben trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland.groepsfoto_2016_13_18-kl

Klik op de foto en u wordt doorgestuurd naar hun website.

Het concert duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is open van 13.00 tot 17.00 uur. Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving.
Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.
De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.vrijwilligers-gezocht

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.