Gezellig concert op zondag 12 maart, door muziekvereniging de Ouwe Hap

Een muziekvereniging  uit Aarle-Rixtel, die op 7 februari 1973 is opgericht door een groep enthousiaste, muzikale analfabeten, die graag samen muziek wilden gaan maken . Na enige tijd in de “muziek schoolbanken” te hebben doorgebracht was “De Ouwe hap” geboren.

“de Ouwe Hap

Kort na oprichting moest er al een serenade gebracht worden bij de 125 jarige Harmonie en werd er gekozen voor passende kleding in de stijl van Brabantse Klederdracht. De heren in zwarte jas ,vest ,boezeroen, dasje en de pet en klompen, de dames in zwarte rok ,jack ,neusik en bij passende schollek met witte muts.

Onlangs is besloten om deze klederdracht te verwisselen voor eigentijds kleding.

Sinds 2010 staan ze onder de leiding van Piet Diender ,en zijn een gezellige muzikaal bevlogen club met een diversiteit aan blaasmuziek. In het repertoire zitten walsen, marsen, polka’s, tango’s, maar ook wordt de klassieke muziek niet geschuwd. Zij verzorgen regelmatig concerten binnen en buiten en in verzorgingstehuizen.

Het concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

 

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

 

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404