Kermiszondag 31 maart concert door zanggroep Aventurino

Vanaf vrijdag 29 tot en met zondag 7 april 2019 is de Kermis weer in de stad. Met de Kermis zijn we op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De draaiorgels in de Gaviolizaal zijn onlosmakelijk verbonden met het  kermisvertier. Tot in de vijftiger  jaren waren enkele van deze orgels te horen op de diverse kermissen in de dans- een spiegeltenten van de Familie Bocken.

De Kleine Gaudin met orgineel front in spiegeldanstent firma BockenMaak tijdens uw wandeling over de kermis even een kleine doorsteek naar de Torenstraat samen met de kinderen en de kleinkinderen en loop ook bij ons binnen op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en luister, kijk, dans en zing mee op draaiorgelmuziek van “de (grote) Gaudin” van 1924, “de (kleine) Gaudin” van 1925, Bocken’s Mortierorgel van 1920, “de Blauwe Trom” van 1903 en “onze Klenne” die door de jongste orgeldraaiers van Helmond handgedraaid word. Ook mag uw (klein)kind het zelf proberen en hierbij zijn draaiorgeldiploma halen.  Het repertoire van deze orgels omvat van Verdi , Strauss tot Andre Hazes  en Guus Meeuwis en op de kleine ook bekende kindermelodieën. Er mag natuurlijk ook gedanst worden.

Op Kermis zondag 31 maart  hebben we ook weer een concert en deze week door zangroep Aventurino uit Brouwhuis. In maart 2015 en oktober 2017 waren ze reeds te gast bij ons en zongen ze de sterren van de hemel. Op 19 september 1991 zijn ze als gemengd koor begonnen met de naam “het Zonnesteenkoor”, ‘Zo’n nest één koor’. Later is de naam veranderd in ‘Aventurino’. Ze tellen nu buiten de dirigent, 17 dames. Zij zingen onder leiding van Theo Fleer vooral liedjes uit de jaren 60, 70, 80 en musicalsongs. Over het algemeen zijn dit Engelstalige liedjes, maar ze hebben ook een aantal Nederlandse in hun repertoire. Zij zingen van 14.00 tot 16.00 uur.

Ook op de laatste dag van de voorjaarskermis 7 april is er een concert door Blazerij de Molshoop.

De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers gebruiken.  Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

De Gaviozaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer infomatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.