Lustrumconcert “DRUZHBA” en “Best Blek” op 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur

Jubileumconcert koor “DRUZHBA” met medewerking van Barbershopkoor “Best Blek”. Dit alles te midden van de unieke collectie draaiorgels in de Gaviolizaal.

Het koor Druzhba; uit Helmond/Brandevoort bestaat in februari 2016 vijf jaar. In de afgelopen vijf jaren heeft het koor een zeer mooi repertoire opgebouwd van uitsluitend Oekraïense en Russische koormuziek.

DRUZHBA

DRUZHBA

Druzhba betekent zowel in de Oekraïense als in de Russische taal ;Vriendschap. Deze vriendschap is duidelijk voelbaar in de wijze waarop onder leiding van de dirigente, Inna Ogarok, wekelijks, op woensdagavond in Wijkhuis t BrandPunt gerepeteerd wordt. Bij het instuderen van de koorwerken wordt bijzondere aandacht besteed aan de juiste uitspraak en aan het gevoel dat de specifieke muziek uit de betreffende landen zo kenmerkt. Koor Druzhba kent voor een gemengd koor een unieke samenstelling en balans. Op dit moment telt het koor 29 leden (14 vrouwen en 15 mannen) en dan ook nog eens heel goed verdeeld over de diverse stemgroepen. s-Middags wordt om 14.00 uur een matinee-concert verzorgd in de Gaviolizaal te Helmond. Tijdens dit concert zullen de Volksliedjes uit Oekraïne en Rusland worden afgewisseld met een heel ander optreden, nl. door Best Blek.

Best Blek

Best Blek

Barbershop Best Blek is een mannenkoor, dat momenteel uit 10 leden bestaat. Opgericht in 1997 zingt het koor onder leiding van dirigent Toon de Vos in de stijl van barbershop. Het verhaal gaat dat Ierse immigranten in Amerika daarvan de grondleggers zijn: bij de kapper zongen zij om de tijd te doden 4-stemmige liedjes uit hun vaderland. De naam van het koor is een vette knipoog naar buurgemeente Oirschot, waarvan Best tot 1812 deel uitmaakte. Volgens de Oirschottenaren uit die tijd was alles wat uit Best kwam namelijk blek. Dat is de(waardeloze)schors van de populier, waarvan de Bestenaren klompen maakten: wat uit Best komt stelt niks voor.

De toegang is GRATIS, wel vragen wij u een donatie te doen in de “Orgelpijp” t.b.v. het behoud van de Draaiorgels