Ook in de Gaviolizaal kunt u genieten tijdens de open monumentendagen op Zaterdag 10 en zondag 11 september van 12.00 tot 17.00 uur

Ook de Stichting Draaiorgels Helmond doet mee met de open monumenten dagen. Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn onze gebruikelijke openingstijden verruimd naar 12.00 tot 17.00 uur. Onze gemeentelijke museale orgels, zoals de Grote Gaudin (concertorgel), Kleine Gaudin en Mortier (dansorgels) de Blauwe Trom (straatorgel)en de “Ruth” (kermisorgel) zijn te zien en te beluisteren. Ook is de collectie accordeon en snaarinstrumenten van Arie Willems te bezichtigen.

Daarnaast is er dit jaar een foto expositie met betrekking tot de draaiorgels van de firma Bocken en hun danszaal, dans- en tentoonstellingstenten en kermisbedrijf, inclusief het transport in ruime zin. Leerlingen van het basisonderwijs worden met de zogenaamde klassendagen ook hierbij betrokken. Kinderen die ons bezoeken kunnen ook nog een puzzel maken en hun orgeldiploma zien te halen op “Onze Klenne”.