Zaterdag 14 en zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur Open Monumenten Dagen

Ook de Stichting Draaiorgels Helmond doet mee met de open monumenten dagen. Het thema “Plekken van Plezier” past geheel bij de monumentale draaiorgels. Vanaf 1922 brachten deze orgels al plezier in zowel de danszaal van de familie Bocken als in hun danstenten op de Kermis. Ook tijdens en vooral na de bevrijding brachten zij vertier bij onze bevrijders nu bijna 75 jaar geleden. Tijdens deze dagen zal de sfeer van weleer te proeven zijn. Op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid van nostalgisch dansen, zwaaien en zieren met naast de klanken van de draaiorgels ook DJ Gerrit van 13.00 tot 16.00 uur met gouwe ouwe. Te beluisteren zijn onze gemeentelijke museale orgels, zoals de Grote Gaudin (concertorgel), Kleine Gaudin en Mortier (dansorgels) de Blauwe Trom (straatorgel)en de “Ruth” (kermisorgel). Luisteren alleen is natuurlijk niet voldoende, kom binnen en proef de geweldige sfeer van nu en weleer en waag ook een dansje. Ook is de collectie accordeon en snaarinstrumenten van Arie Willems te bezichtigen.

Breng rustig uw (klein)kinderen mee, deze kunnen een puzzel maken en hun orgeldiploma zien te halen op “Onze Klenne”. Op deze dag staan ook onze deskundige vrijwilligers klaar voor uitleg en verhaal betreffende de orgels en ook voor uw natje en droogje.

Voor overige deelnemers (plekken van plezier) aan de open monumentendagen 2019 in Helmond zie https://www.openmonumentendag.nl/comite/helmond/