Zondag 13 oktober van 14.00 tot 16.00, Filmconcert Seniorenharmonie Helmond met Gemengd koor Amuze uit Asten

De Seniorenharmonie Helmond is een bijzonder harmonieorkest met als doel “met veel plezier, zo’n mooi mogelijke muziek te maken”. Het orkest bestaat uit zo een 40 muzikanten die de 50 gepasseerd zijn. Er is een ruime instrumentale bezetting, waaronder ook fagot, pauken en contrabas. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Deze keer dus ook in een bijzondere omgeving, te midden van de draaiorgels. De muzikale leiding van het orkest is in handen van de ervaren dirigente Marion Eijck

Senioren Harmonie Helmond

Amuze is een gemengd koor uit Asten, dat bestaat uit circa zestig leden in de stemgroepen sopranen, alten, tenoren en bassen. Nieuwe liederen worden driestemmig ingestudeerd in de stemmen sopranen, alten en baritons. Zij beoefenen gezamenlijk op een recreatieve, verantwoorde en culturele wijze zang en muziek, waarbij tevens de elementen ontspanning, gezelligheid en vriendschap voor de leden erg belangrijk zijn. Het koor staat onder leiding van Trudy Timmers

Gemengd koor Amuze

Samen zullen zij zowel muzikaal als vocaal een film-concert voorzien van lichtbeelden ten gehore brengen. Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.00 uur.

Naast de klanken van het harmonieorkest en koor wordt vooraf, in de pauze’s en na het concert de klanken onze Helmondse draaiorgels ten gehore gebracht. Dit soms met een glimlach naar de stukken die door het orkest zijn gespeeld door deze, voor zover ze voorhanden zijn, ook op de orgels te laten horen.

De toegang tot het concert is gratis uiteraard stellen we na afloop een donatie in onze orgelpijp erg op prijs. De Gaviolizaal is gelegen aan de Torenstraat 36a 5701 SH Helmond. (tegenover AH XL)

Maatschappelijke Stage

Ben je op zoek naar een gezellige maatschappelijke stage neem dan contact met ons op. Diverse maatschappelijke stagiaires vonden het zo gezellige en leuk dat ze ook na afloop nog door zijn gegaan als vrijwilliger.

Vrijwilligers

Gelet op de concerten en de toenemende vraag naar groepsbezoeken, door de week, zijn vrijwilligers, voor de horeca maar ook orgeldraaiers van harte welkom. Meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl of info@draaiorgelshelmnd.nl of telefonisch 06 39682404.