Zondag 15 januari 14.00 tot 16.00 uur meezingconcert door Liederentafel Helmond West op zijn Best

Liederentafel Helmond West op z’n Best is 17 jaar geleden opgericht onder de naam “Houtse Liederentafel”. Drie jaar geleden is de naam gewijzigd naar Liederentafel Helmond West op z’n Best.

Het koor bestaat uit 20 leden en zingen levensliedjes, eigentijdse liedjes en liedjes die door iedereen in het geheugen liggen en ook meegezongen kunnen worden. Het repertoire van het koor wordt regelmatig veranderd, en aangepast aan het seizoen waarin wordt gezongen.

Regelmatig verzorgen zij optredens voor verenigingen, ouderen-centra, verzorgingstehuizen etc. zowel in Helmond als in de regio. Het is voor de leden van het koor fantastisch om deze mensen een plezierige middag of avond te bezorgen. Vandaag dus een optreden te midden van de Helmondse Draaiorgels._dsc0065-1

Repeteren doen ze wekelijks op donderdagmiddag, van 13.30 tot 15.30 uur, in buurthuis de Westwijzer Cortenbachstraat 70, 5707 TJ Helmond .en als u denkt: Ach dat is leuk, en ik zou dat wel eens willen bekijken, misschien is het iets voor mij, kom dan gerust eens naar de repetitie. Versterking kunnen ze altijd gebruiken.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. Ondertussen zijn wij de trotse bezitters van een 20 tal nieuw draaiorgelboeken, waar onder “d’n Helmonder”, “het Dorp”,. ”Het dondert en het bliksemt” etc. etc. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp. Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels.