Zondag 23 december, 4e Advent 14.00 tot 16.00 uur een sfeervol kerstconcert met Muziekvereniging Muzikale met het koor Chant’Oers

Een bijzonder concert in de Gaviolizaal.

De Gaviolizaal is in kerstsfeer getooid en het 4e kaarsje in de adventskrant zal branden op deze laatste zondag voor Kerstmis. Deze muziekvereniging en het koor zullen op deze laatste Zondag voor Kerstmis zowel afzonderlijk alsook samen een gezellig concert geven. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te zingen. De Muzikale heeft vorig jaar het Kerstconcert verzorgd met de zangroep Zingiz.

Chant´ Oers gaf onder leiding van Dirigent Peter van Beijnum in april 2017 een meerstemmig concert in de Gaviolizaal. Een serieus concert schuwen zij niet waarbij vijf-stemmig haalbaar is mede gezien het groot aantal mannen dat het koor rijk is. In mei 2017 gaven zij te kennen wegens de mooie ambiance het Kerstconcert in 2018 te willen verzorgen.

Wegens het succes en het mooie van koor en Orkest zijn Chant´ Oers en de Muzikale bij elkaar gebracht om dit jaar een mooi en sfeervol concert te brengen. De naam Muzikale verwijst naar muziek maken en naar Ale, de benaming voor Aarle-Rixtel in het plaatselijke dialect. De Muzikale staat onder leiding van Dirigent Hubert Geurts. Het geheel zal evenals vorig jaar ondersteund worden door lichtbeelden passend bij de muziekstukken wat een extra dimensie geeft aan het geheel. Het concert zal ook livestream te zien zijn op HelmondTV via internet.

Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.

Tot 6 januari 2019 hebben we mede i.v.m. de Kerstgroepen expositie, extra openstellingstijden op de woensdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Dus ook op 2e kerstdag hoeft u niet allen thuis te zitten maar kunt u terecht in de sfeervol ingerichte Gaviolizaal.

Kerstgroepen expositie

Tijdens onze openingstijden kunt u tot en met 6 januari 2019 ook nog terecht voor de Kerstgroepen expositie in onze expositieruimte. In deze ruimte zijn uit de verzameling van de familie Senders kerstgroepen uit landen van de hele wereld samengebracht.

De toegang tot concert en expositie is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.