Zondag 24 december, 4e Advent 13.30 tot 15.30 uur een sfeervol kerstconcert met Muziekvereniging Muzikale met Zanggroep ZINGIZ

De Gaviolizaal is in kerstsfeer getooid en het 4e kaarsje in de adventskrant zal branden op deze laatste zondag voor Kerstmis. De muziekvereniging Muzikale en zangroep Zanggroep ZINGIZ zullen vandaag zowel afzonderlijk alsook samen een gezellig concert geven. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te zingen. De muzikale heeft u in maart al kunnen horen te midden van de draaiorgels, dit onder leiding van Hubert Geurts.
Zanggroep Zingiz uit Beek en Donk bestaat 15 jaar en is een graag geziene gast. Zij staat o.l.v. Heidi de Louw en voor de piano tekent pianist Lodewijk Holzken.

Het concert duurt van 13.30 tot 15.30 uur. De zaal is vandaag open van 13.00 tot 16.00 uur.
Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving.
Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.
Kerstgroepen expositie
Tijdens onze openingstijden kunt u tot 7 januari 2018 ook nog terecht voor de Kerstgroepen expositie in onze expositieruimte. In deze ruimte zijn uit de verzameling van de familie Senders kerstgroepen uit landen van de hele wereld samengebracht.

De toegang tot concert en expositie is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.
Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

Afwijkende openingstijden tijdens de Kerstperiode:
Zaterdag 23 december open van 13.00 tot 17.00, Zondag 24 december 2017 open van 13.00 tot 16.00 met kerstconcert, Dinsdag 26 december 2017, 2e Kerstdag zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur, kom de kerstsfeer proeven in de Gaviolizaal. Zondag 31 december 2016,
Oudejaarsdag zijn we geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.
De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.