Zondag 7 april om 14.00 uur concert Trio Mousai in plaats van Blazerij de Molshoop


Zondag 7 april 2019 is ook alweer de laatste dag van de voorjaarskermis in de stad.. De draaiorgels in de Gaviolizaal zijn onlosmakelijk verbonden met het kermisvertier. Tot in de vijftiger jaren waren enkele van deze orgels te horen op de diverse kermissen in de dans- een spiegeltenten van de Familie Bocken. Ook speelde er regelmatig en orkest, zoals ook vandaag. Maak vandaag ook de oversteek vanaf het kermisterrein naar de Torenstraat en kom genieten.

Door omstandigheden is het Blazerij de Molshoop niet mogelijk om het concert van deze Zondag te verzorgen. Het is ons gelukt om een vervangend maar toch gezellig concert tot stand te brengen. Op zeer korte termijn hebben we het trio Mousai, bereid gevonden om zondag het concert in te willen vullen.

De naam Mousai komt uit het oud Grieks en is een verzamelnaam voor de ‘kunsten der muzen’ (‘Schone Kunsten’), waartoe muziek ook zeker behoort. Het repertoire bestaat uit luistermuziek in het licht klassieke genre en uit modernere muziek die speciaal is gecomponeerd voor accordeon en /of mandoline. Daarnaast leggen zij zich toe op volksmuziek uit diverse landen. Ze nemen de mensen als het ware mee op een `muzikale reis door vele landen’, waarbij het meezingen niet verboden is

Voor de bezetting mandoline, accordeon en gitaar is heel weinig gecomponeerd. Ze maken daarom zelf arrangementen en proberen daarbij de muziek een heel eigen karakter te geven.

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond, info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond.

Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.