Zondag 8 april om 14.00 uur concert door Accordeana met het Thema JONGE MENSEN OP HET CONCERTPODIUM

Zondag 8 april 2018 is ook alweer de laatste dag van de voorjaarskermis in de stad. De draaiorgels in de Gaviolizaal zijn onlosmakelijk verbonden met het kermisvertier. Tot in de vijftiger jaren waren enkele van deze orgels te horen op de diverse kermissen in de dans- een spiegeltenten van de Familie Bocken. Ook onlosmakelijk verbonden met de Gaviolizaal is de collectie accordeons en snaarinstrumenten van Arie Willems. Arie Willems was de oprichter van het accordeonvereniging Accordeana. Dus een concert in een bijzondere omgeving.

Na het gitaarensemble ook nu weer jonge mensen mede in concert. Liefde voor muziek is van alle tijden en van alle leeftijden. Accordeana draagt de liefde voor het accordeon al meer dan 65 jaar uit, in haar pure vorm maar ook in verrassende combinaties met zang, dans, acteurs en solisten. Deze keer hebben zij 3 jonge mensen gevonden die hun liefde voor muziek met hen willen delen. Iris, Marjolein en Willem durven het aan hun muzikaliteit te combineren met een accordeonorkest, een spannende en knappe uitdaging. Mooie muziek op accordeon aangevuld met mooie muziek door onze jonge gasten. Iris speelt dwarsfluit en neemt in 2 mooie klassieke stukken de solopartij voor haar rekening, Willem werd op 9-jarige leeftijd verliefd op de trompet en die liefde is er nog steeds. Dat laat hij horen in de 2 stukken die hij samen met Accordeana gaat spelen. Marjolein speelde op jonge leeftijd piano en begon ze met zingen. Vooral lichte muziek won haar hart. Tijdgebrek dwong haar een keuze te maken en het is de zang geworden. Al met al genoeg ingrediënten voor weer een gezellig muzikale middag in de Gaviolizaal.

Iris
Willem
Marjolein

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond, info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond.

Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.