Zondag 9 april 2017 concert door De Muzikale.

Op 21 april 2004 vond in Aarle-Rixtel de oprichting plaats van een nieuwe muziekvereniging met de naam Muzikale. De naam Muzikale verwijst naar muziek maken en naar Ale, de benaming voor Aarle-Rixtel in het plaatselijke dialect.

 

Vijftien muzikanten die voorheen bij andere orkesten speelden hadden hetzelfde doel: Op redelijk niveau spelen van musical-, film-, mars- en popmuziek, maar ook licht klassieke en gedragen nummers, met een moderne presentatie betreffende kleding en PR. Vijf jaar werd hard gewerkt aan de opbouw van een repertoire onder de deskundige leiding van Marius Boogaarts. Van april 2009 tot en met augustus 2016 werd gerepeteerd onder leiding van Gert van Kraaij. Vanaf september 2016 staan ze onder leiding van Hubert Geurts. 

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp. Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond, info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.