Zondag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur Wereldmuziekkoor Makandra.

Op zondag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd Wereldmuziekkoor Makandra uit Deurne een concert bij de Stichting Draaiorgels Helmond in de Gaviolizaal.

Wereldmuziekkoor “Makandra”, het Surinaamse woord voor samen, is een gemengd koor uit Deurne en bestaat sinds 1998. Zij zingen vier- tot zes stemmige liedjes in wel 10 talen van diverse culturen. Naast de ritmische Afrikaanse muziek zingen zij een diversiteit zoals nummers in het ingetogen Chinees, swingend Surinaams, melancholisch van de Molukken, opzwepend Latijns-Amerikaans en een paar verrassende kerstliedjes. Dit altijd zonder bladmuziek, maar met beweging en uitdrukking geven zij betekenis aan de inhoud van het lied.

Vanaf 2009 staat Makandra onder de muzikale leiding van Celinda Scheepers. Het koor bestaat uit een veertigtal enthousiaste leden, die meer brengen dan meerstemmige zang. Ook accordeon, percussie-, snaar- en fluitinstrumenten worden bij het uitgebreide repertoire als muzikale omlijsting ingezet.

Wereldmuziekkoor Makandra neemt u tussen de prachtige draaiorgels in de Gaviolizaal graag mee op haar muzikale reis rond de wereld.

Makandra was ook  in Januari 2017 reeds te gast in de Gaviolizaal een filmimpressie vindt u hier, of klik op de foto hierboven.

Bezoek ook nog tot en met 6 januari onze Kerstgroepenexpositie en neem een kijkje bij de Accordeoncollectie van Arie Willems.

De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp. Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond, info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.